Com dissenyar un menjador i no morir en l'intent
Antigament els menjadors de les empreses se situaven en la pitjor zona de l'oficina i s'equipaven amb el mobiliari d'oficina econòmic que es podia trobar, ja que no se li donava gens d'importància a aquesta zona i fins i tot els treballadors solien menjar en la seva taula d'oficina per a no parar a l'hora de menjar. Per sort aquest pensament ha canviat radicalment, donant a aquesta zona la importància que mereix, ja que a més de servir per a menjar ara s'utilitzen per a descansar, per a relaxar-se i fins i tot per a mantenir reunions informals entre treballadors, o proveïdors i fins i tot amb clients. Per això cada vegada més el disseny d'aquests espais es deixa en mans d'empresa d'interiorisme d'oficines que realitzem projectes complets per a donar la importància que mereix aquesta zona. Moltes empreses ens sol·liciten una reforma d'oficina i el primer lloc que volen modernitzar és el menjador
Les empreses fomenten que els seus treballadors mengin fos del seu escriptori i usin les zones comunes, ja que amb això aconsegueixen una interrelació amb tot el personal de l'empresa i a més aquesta interrelació serveix per a fer posada en comú dels diferents assumptes del dia, amb la qual cosa el treballador rep diferents punts de vista que l'ajuden a trobar diferents vies de solució dels seus problemes diaris.
Ja no sols parlem de la parada per a menjar, sinó que està demostrat que fer petites desconnexions,movent-te de la teva taula i cadira d'oficina durant la jornada laborar serveix per a “reinicialitzar” el nostre cervell i tornar al treball més buidats. Moltes vegades necessitem comentar alguna cosa amb un altre company i ens dirigim al seu lloc de treball a comentar el que necessitem amb el que importunem a la resta de treballadors que han d'estar escoltant la nostra conversa i a més un interlocutor aquesta assegut en la seva cadira i l'altre dempeus al mig, amb el que aquestes zones són molt recomanables per a fer reunions informals sense molestar a la resta de companys i a més podent estar relaxats prenent un cafè, per exemple.
D'aquí la importància de fer un projecte d'interiorisme d'oficines per a aquesta zona, ja que amb un bon disseny de l'espai podem treure molta rendibilitat i convertir una zona que antigament “restava espai” a una zona que actualment aporta tant qualitat per als empleats com utilitat per a l'empresa.
Mobiliari de col·lectivitats per a dissenyar un menjador:
El primer de tot és saber les necessitats reals d'aquest espai, no és el mateix que necessitem una cuina o que només necessitem una zona de vending i algun microones, o si la sala serà totalment polivalent on a més de zona de menjador es podrà utilitzar per a esdeveniments. Tots aquests detalls són els que una empresa de disseny d'oficines com DesignBcn ha de preguntar al client per a personalitzar aquesta zona en funció de les necessitats reals.
El més normal a l'hora d'equipar aquestes sales és que es disposi d'una nevera on cada usuària pugui guardar el seu menjar i beguda refrigerada, també un microones per a poder escalfar el menjar, i en algun dels casos també disposar d'una pica amb aigua corrent per a poder netejar els Tuppers i utensilis utilitzats en el menjar. En aquesta zona també se situen les màquines de vending, on podem trobar des d'aigua passant per refrescos i snacks, d'algun temps ençà les empreses s'estan acurant a reduir l'oferta de “porqueries” en les maquines de vending i passant-se a aliments més saludables.
Per descomptat el mobiliari d'oficina que s'utilitza per a aquesta zona ha de ser el més polivalent possible, amb un disseny actual i fàcil de netejar. La combinació de colors i formes dependrà de l'esperit innovador de l'empresa, en DesignBcn podem oferir dissenys més clàssics o per contra dissenys més atrevits amb combinacions de colors.
Aquestes zones normalment estan separades de la resta mitjançant mampares d'oficines, o en el cas que estiguin integrades amb l'oficina sempre hi ha elements de separació com a taquilles d'oficina.
En el pròxim article continuarem parlant de com dissenyar els menjadors d'empreses.